неделя, 27 април 2014 г.

Задушен агнешки дроб


Да Ви предложа, нещо леко и вкусно в тон с идващите празници.

Продукти:
600 г агнешки черен дроб, 1 глава лук, 1 морков,1
ч.л. червен пипер, 1 непълна к.ч. олио,1 с.л. бяло вино,1 бр. зеленчуков бульон,1 бр. дафинов лист,по щипка розмарин, сух джоджен и чесън на прах, сол на вкус.

Начин на приготовяне:  Нарязваме на ситно лука, а морковите на кубчета.Задушаваме ги в олиото.Прибавяме нарязания на парчета /3-4 см/ дроб , който запържваме до побеляване от двете страни и го изваждаме. Към запръжката слагаме червения пипер,зеленчуковия бульон, разтворен в 200 мл гореща вода ,бялото вино, дафиновия лист, сухия джоджен, розмарина и чесъна на прах. Бъркаме, когато сосът кипне, връщаме обратно черния дроб, захлупваме съда и задушаваме на тих огън докато ястието остане почти на мазнина - около 45 мин.. Малко преди да свалим от огъня прибавяме сол на вкус.
Дробът преди да го нарежем на парчета, трябва добре да сме го изчистили от ципите.

Добър апетит!
Вместо сух джоджен и чесън на прах можем да използваме пресни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар