събота, 14 юни 2014 г.

Персийски бисквити


Продукти: 4 яйца, 2 по 250 мл ч.ч. брашно, 125 г кр.масло, 1 ч.ч. /250 мл/ захар на пясък, 1 ч.ч. нарязани на дребно и счукани орехи, 1 ч.ч. стафиди, 1 ч.ч. счукани сурови фъстъци, 1 чаена лъжичка канела, 1 бакпулвер, 1 ванилия и щипка шафран.


Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта на пяна, прибавяме разтопеното краве масло, след това пресятото брашно, омесено предварително с бакпулвера, канелата и ванилията. Накрая прибавяме попарените и оцедени стафиди, счуканите и нарязани на дребно орехи и фъстъци. Печем в тава, застлана с хартия за печене - предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Отнема около 10-12мин.. Изсипваме по една препълнена голяма с.л. от сместа. Трябва да има по голямо разстояние между купчинките.. Когато ги извадим оставяме да изстинат около 1-2 мин. /те леко спадат, но това да не Ви притеснавя/ и тогава прехвърляме в друг съд. Хубаво е да престоят около 5-6 часа преди консумация да си поемат напълно ароматите.
Голяма източна вкусотия са.

Добър апетит!
Ч.ч. за орехи, стафиди и фастъци = 125 мл .

Няма коментари:

Публикуване на коментар