неделя, 3 август 2014 г.

Картофки на грил тиган

Бързо, лесно и вкусно. Става за гарнитура и за ястие.

Продукти: Картофи, смлян червен пипер, олио, черен пипер.

Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца с дебелина 0.6см. Бланшираме ги за около 3-4 мин. във вряща, леко подсолена вода. Изваждаме и оцеждаме. Подреждаме в дълбок  съд. На половин килограм обелени картофи слагаме 3-4 супени лъжици олио /зехтин/, 1 ч.л равна смлян червен пипер, поръсваме с черен пипер и сол на вкус. Внимателно объркваме с дървена лъжица. Оставяме под похлупак за 20 мин. След което печем в грил тиган по 3 мин. на силен огън от всяка страна.
По желание при изпечените картофи можем да сложим пресен джоджен или чубрица.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Тези картофи ме върнаха много назад в детството, макар да нямат нищо общо, като прочетох. Дядо ми ни правеше на печката с дърва, отгоре направо ги печеше, нарязани на тънки кръгчета картофи и изпечени...казваше им "резнЕта"...

    ОтговорИзтриване