четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Яхния със свинско месо и картофи

Продукти: 600 г  свинско месо /да има по него малко сланинка/, 2 средни глави лук, 3-4 скилидки чесън, 600 г картофи, 1 голям морков, 1 голям домат, 1-2 резенчета глава целина, 1/3 ч.л. черен пипер, 1 с.л. пресен джоджен,1 с.л. червен пипер, 1/2 ч.л. стрита чубрица, ½ връзка пресен магданоз, 3 с.л. олио /свинска мас/, 2 с.л. брашно, 1/3 ч.л. кимион, 1 бр. дафинов лист, щипка захар,  1 ч.л. сол / или на вкус/.
Начин на приготвяне: Нарежете на средни парчета свинското месо. В тенджера го запържете за 10 мин. в мазнината на умерена температура. Прибавете нарязаните лук, чесън, целина и морков. Пържете докато лукът си смени цвета и стане „стъклен”. Добавете червеният пипер и пресятото брашно. Бъркайте енергично около минута. Налейте 400 – 500 мл. вода. Добавете обелените и едро нарязани картофи, дафиновият лист и другите подправки, без магданоза.

Захлупете тенджерата и оставете ястието да ври на тих огън за около 40 мин., до пълното омекване на месото /това да Ви бъде ориентир/. Бъркайте периодично да не загори брашното по дъното. Накрая прибавете обеленият и изчистен от семките нарязан на ситно домат , захарта и ½ част от нарязаният пресен магданоз. Оставете на огъня ястието още около 10 мин. Готово.

При поднасяне поръсете с пресен магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар