понеделник, 23 март 2015 г.

Яйца и бекон на фурна

Продукти за 4 порции: 150 гр. пушен бекон, нарязан на среднодебели резенчета, 4 бр. яйца, 4 резенчета дебели по 1 см. от франзела /хубаво да е пълнозърнеста/, 4 резенчета краве сирене, 8 с.л. прясна рукола /става и с млади листа спанак/, черен пипер, сол, 4 резенчета краве масло.
Олио за намазване.

Начин на приготвяне: Нарежете бекона на среднодебели резенчета – 12 на брой. Намажете стените на огнеупорна чаша /използвах шола за крем карамел/ с олио. Сложете на дъното резенче франзела, намазано с краве масло и поръсено със сол и черен пипер. Стените на чашата облепете с бекон, плътно. Сложете резенче сирене върху парчето франзела, после пласт от нарязана зелена рукола дебел 1 см. Счупете отгоре 1 яйце и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 8-10-12 мин. /в зависимост колко твърдо изпечено желаете яйцето/ . При поднасяне можете да поръсите с малко нарязан магданоз.

Добър апетит!

2 коментара: