понеделник, 22 юни 2015 г.

Тиганици



Продукти: 200 г  брашно, 3 бр. яйца, 200 г кисело мляко, 5 г сода за хляб /1ч.л./, 100 г пудра захар, 1 пакетче ванилия, 2-3 щипки сол. Растително масло за пържене – 200 мл


Добавете надпис
Начин на приготвяне: Към разбитите с кисело мляко яйца се прибавят при непрекъснато разбъркване омесените брашно, сода, сол и ванилия. Изпържват се от двете страни в сгорещената на умерено силен огън мазнина. Сипва се по 1 голяма лъжица. Веднага след изваждането им от мазнината се поръсват с пудра захар и поднасят.
Могат да се заливат с плодов сироп.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар